7 Mayıs 2025 17:59

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan: AYM, ölüm fermanını savunamaz!

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan AYM’nin katliam yasanının iptali istemini reddetmesine tepki gösterdi; “AYM’nin sokakta hayvanlarının ‘ölüm fermanı’ anlamına gelen tutumda ısrar etmesi kabul edilemez."

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan: AYM, ölüm fermanını savunamaz!

Fotoğraf: Yusuf Aslan

İstanbul – Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan, Anayasa Mahkemesi'nin hayvanların katledilmesini öngören Hayvanları Koruma Kanunu'nun iptali istemini reddetmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Aslan, “Anayasa Mahkemesi’nin sokakta yaşayan hayvanlara ilişkin olarak ‘ölüm fermanı’ anlamına gelen bir tutumda ısrar etmesi kabul edilemez” dedi.

Seyit Aslan’ın paylaşımı şöyle;

“Anayasa Mahkemesi (AYM), sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini bugün esastan görüştü ve kanunun iptali istemini reddetti. AYM'nin ret kararını protesto edenler de polis müdahalesiyle karşılaştı.

İktidarın bu yasasıyla birlikte, Türkiye’nin pek çok bölgesinden hayvan katliamları görüntülerinin geldiği açıkken, AYM’nin bu kararı, hayvanla yönelik şiddete yol vermiştir.

Çeşitli algı operasyonlarıyla, yalan haberler ve nefret söylemleriyle köpekleri düşman ilan edenler, 23 yıllık iktidarları boyunca doğa, hayvan ve çevre dostu hiçbir adım atmazken, bu konuyu da toplumsal kutuplaşmanın bir unsuru haline getirmiştir.

Saray iktidarının, sokakta yaşayan hayvanların katledilmesini bir ‘önlem’ gibi sunan bu yasanın iptalini muhalefete taviz vermek olarak gördüğü açıktır.

Anayasa Mahkemesi’nin sokakta yaşayan hayvanlara ilişkin olarak ‘ölüm fermanı’ anlamına gelen bir tutumda ısrar etmesi kabul edilemez!”

(Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

TÜPRAŞ’ta öfke seli

TÜPRAŞ’ta öfke seli

Ülkenin en büyük sanayi kuruluşu ve kârlılık oranı en yüksek şirketi TÜPRAŞ’taki toplu sözleşme, gece yarısı operasyonuyla imzalandı. İşçi ücretlerine yapılan zam, Erdoğan-Şimşek programının hedeflerine uygun olarak yüzde 35 oldu. Hem düşük zamma hem de sözleşmenin kendilerine sorulmadan imzalanmasına tepki gösteren TÜPRAŞ işçileri, yürüyüş yaptı, yol kapattı. İşçiler ek protokol istedi.

35-40 bin TL Sözleşme öncesi TÜPRAŞ’taki ortalama işçi ücretleri

608 bin TL Bir ayda bir işçiden elde ettiği net kâr

78 bin 292 TL Türk-İş'in açıkladığı yoksulluk sınırı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sabaha karşı imzalanan yüzde 35'lik zammı kabul etmeyen TÜPRAŞ işçileri yürüyüşe geçti.

Evrensel'i Takip Et